Herbář aneb příroda ve Vaší kuchyni

Autor Jaroslava Bednářová
Výrobce Fortuna libri
Vazba Pevná s přebalem lesklá
Rozměr 17,3 x 24,3 x 3,5 cm
Počet stran 328
Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 399 Kč
Akční cena 249 Kč
Ušetříte 150 Kč (37.6%)

Popis:

Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.

Tak může někoho překvapit, že

- bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;

- meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;

- chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;

- jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.

Tip
Honba za obřím červem
Honba za obřím červem
Akční cena: 69
Ušetříte: 190 Kč (73.4%)
Běžná cena s DPH: 259 Kč
 
Potrhlá dovolená
Potrhlá dovolená
Akční cena: 239
Ušetříte: 160 Kč (40.1%)
Běžná cena s DPH: 399 Kč
 
Teď to trochu štípne
Teď to trochu štípne
Akční cena: 119
Ušetříte: 150 Kč (55.8%)
Běžná cena s DPH: 269 Kč
 
Ottová velká kniha Prvňáček
Ottová velká kniha Prvňáček
Akční cena: 129
Ušetříte: 170 Kč (56.9%)
Běžná cena s DPH: 299 Kč
kategorie
Košík je prázdný