Herbář aneb příroda ve Vaší kuchyni

Autor Jaroslava Bednářová
Výrobce Fortuna libri
Vazba Pevná s přebalem lesklá
Rozměr 17,3 x 24,3 x 3,5 cm
Počet stran 328
Dostupnost Skladem

méně jak 10 ks

Běžná cena 399 Kč
Akční cena 249 Kč
Ušetříte 150 Kč (37.6%)
Množstvíks do košíku

Popis:

Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.

Tak může někoho překvapit, že

- bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;

- meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;

- chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;

- jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.

Tip

Noc předtím
Akční cena: 89
Ušetříte: 210 Kč (70.2%)
Běžná cena s DPH: 299 Kč
 

Králův generál
Akční cena: 244
Ušetříte: 105 Kč (30.1%)
Běžná cena s DPH: 349 Kč
 

Neústupný horal
Akční cena: 129
Ušetříte: 160 Kč (55.4%)
Běžná cena s DPH: 289 Kč
 

Jestli odejdeš...
Akční cena: 79
Ušetříte: 270 Kč (77.4%)
Běžná cena s DPH: 349 Kč
kategorie
Napište nám

Košík je prázdný