Herbář aneb příroda ve Vaší kuchyni

Autor Jaroslava Bednářová
Výrobce Fortuna libri
Vazba Pevná s přebalem lesklá
Rozměr 17,3 x 24,3 x 3,5 cm
Počet stran 328
Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 399 Kč
Akční cena 249 Kč
Ušetříte 150 Kč (37.6%)

Popis:

Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.

Tak může někoho překvapit, že

- bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;

- meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;

- chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;

- jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.

Tip
Jak to chodí na železnici
Jak to chodí na železnici
Akční cena: 79
Ušetříte: 40 Kč (33.6%)
Běžná cena s DPH: 119 Kč
 
Řekni, že jsi Tachovská
Řekni, že jsi Tachovská
Akční cena: 119
Ušetříte: 210 Kč (63.8%)
Běžná cena s DPH: 329 Kč
 
Encyklopedie lidského těla
Encyklopedie lidského těla
Akční cena: 149
Ušetříte: 50 Kč (25.1%)
Běžná cena s DPH: 199 Kč
 
Pohádky babičky kuličky
Pohádky babičky kuličky
Akční cena: 99
Ušetříte: 100 Kč (50.3%)
Běžná cena s DPH: 199 Kč
kategorie
Košík je prázdný