Prodavači ostatků

Autor Vlastimil Vondruška
Výrobce Moba
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Rozměr 15,7 x 21,3 x 4,3 cm
Počet stran 440
Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 359 Kč
Akční cena 159 Kč
Ušetříte 200 Kč (55.7%)

Popis:

Příběh českého rytíře Martina ze Stvolna, plný napětí, vzrušení a dějových zvratů, se odehrává v polovině 14. století. Byla to doba krutých válek, vysilujících hladomorů a všudypřítomného násilí, v níž zároveň probíhal urputný zápas o jednotu církve a křesťanské víry. Druhorozený syn chudého zemana Martin odchází do Paříže na univerzitu, ale brzy se dostane do konfliktu s inkvizicí. Domů se vrátit nemůže, a tak se potlouká po francouzském venkově ve společnosti obchodníka s falešnými ostatky svatých.
Prožije nejen vášnivé milostné vztahy, ale i hrůzu morové rány, okolnosti ho zavedou do krvavých bitev a nejednou musí vzdorovat šílenému fanatismu náboženských sekt. Tváří v tvář vítězstvím i bolestným prohrám se sám sebe ptá, jaký to vše má vlastně smysl, proč musí člověk stále o něco bojovat, aby to vzápětí zase ztrácel?

Autor nás na pozadí historických událostí provází životem středověké Francie, barvitě a s hlubokou znalostí dobových reálií líčí prostředí univerzity, klášterů, život měšťanských rodin a vesnických usedlostí, stejně jako prostředí šenků, nevěstinců a vojenských táborů. Bez příkras líčí milostná dobrodružství i drsné mravy tehdejších lidí, stejně jako jejich až naivní touhu po pravdě, lásce a štěstí. Příběh se čte jedním dechem, neboť dokáže vyvolat skutečnou atmosféru života ve středověku, který ovšem není současnému člověku tak vzdálený jak se někdy zdá.

Tip
Zotročená
Zotročená
Akční cena: 119
Ušetříte: 130 Kč (52.2%)
Běžná cena s DPH: 249 Kč
 
Krev andělů
Krev andělů
Akční cena: 119
Ušetříte: 180 Kč (60.2%)
Běžná cena s DPH: 299 Kč
 
Honba za pokladem
Honba za pokladem
Akční cena: 89
Ušetříte: 70 Kč (44%)
Běžná cena s DPH: 159 Kč
 
Volavka
Volavka
Akční cena: 95
Ušetříte: 204 Kč (68.2%)
Běžná cena s DPH: 299 Kč
Košík je prázdný