Herbář aneb příroda ve Vaší kuchyni

Autor Jaroslava Bednářová
Výrobce Fortuna libri
Vazba Pevná s přebalem lesklá
Rozměr 17,3 x 24,3 x 3,5 cm
Počet stran 328
Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 399 Kč
Akční cena 249 Kč
Ušetříte 150 Kč (37.6%)

Popis:

Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.

Tak může někoho překvapit, že

- bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;

- meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;

- chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;

- jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.

Tip
První láska Elišky Přemyslovny
První láska Elišky Přemyslovny
Akční cena: 119
Ušetříte: 180 Kč (60.2%)
Běžná cena s DPH: 299 Kč
 
Nebezpečné známosti
Nebezpečné známosti
Akční cena: 119
Ušetříte: 210 Kč (63.8%)
Běžná cena s DPH: 329 Kč
 
Ghetto ve stínu zločinu
Ghetto ve stínu zločinu
Akční cena: 119
Ušetříte: 170 Kč (58.8%)
Běžná cena s DPH: 289 Kč
 
Ježimlada Sazička
Ježimlada Sazička
Akční cena: 99
Ušetříte: 130 Kč (56.8%)
Běžná cena s DPH: 229 Kč
Košík je prázdný