Faraonka

Autor Patricia L. O´Neill
Výrobce Alpress
Vazba Pevná s přebalem lesklá
Rozměr 13,7 x 20,7 x 3,0 cm
Počet stran 352
Dostupnost Vyřazeno
Běžná cena 269 Kč
Akční cena 95 Kč
Ušetříte 174 Kč (64.7%)

Popis:

V knize Faraonka přináší Patricia L. O´Neill příběh egyptské královny, boje o trůn a zakázané lásky. V její době byla královská moc absolutní a věčná a život krátký. Mladá žena byla předurčena vládnout impériu, ale její touhy byly zcela jiné.
Hatšepsut, krásná a nadaná faraonova dcera, slibuje sobě, svému otci a lidu Egypta přijmout bez reptání osud, který jí bohové určili. Její zaslíbený budoucí manžel Marauder tragicky zahyne v pouhých čtrnácti letech a Hatšepsut je nucena vdát se za jeho nechutného bratra Thutmosa. Stane se vládkyní a nejvyšší kněžkou Egypta. Z nešťastného manželského svazku hledá únik ve vztahu k Senemutovi, prostému a charakternímu služebníkovi v chrámu boha Ra. Své city musí pečlivě tajit nejen před svým manželem, ale i před každý člověkem ve své blízkosti. Senemut, rozpolcený mezi svou touhu po ní a potřebu ji chránit, je vystaven ještě většímu ohrožení, v sázce je jeho život. Když faraon zemře, Hatšepsut musí přinést své zemi velkou a bolestnou oběť.
Román je založený na skutečných historických událostech. Patricia L. O´Neill pečlivě zkoumala dostupné historické prameny o Hatšepsut, jejím vzestupu k moci a vládě nad starověkým Egyptem. Na tomto základě napsala historickou fikci, která čtenáře vtáhne do děje a nepustí.

Tip
České princezny na evropských trůnech
České princezny na evropských trůnech
Akční cena: 99
Ušetříte: 150 Kč (60.2%)
Běžná cena s DPH: 249 Kč
 
Krev andělů
Krev andělů
Akční cena: 119
Ušetříte: 180 Kč (60.2%)
Běžná cena s DPH: 299 Kč
 
Život je pes - příběhy z kotců a pelíšků
Život je pes - příběhy z kotců a pelíšků
Akční cena: 119
Ušetříte: 150 Kč (55.8%)
Běžná cena s DPH: 269 Kč
 
Skřítkové z kamenné hůrky
Skřítkové z kamenné hůrky
Akční cena: 139
Ušetříte: 60 Kč (30.2%)
Běžná cena s DPH: 199 Kč
Košík je prázdný