Antarktida lásky

Autor Sara Stridsbergová
Výrobce Kniha Zlín
Vyšlo 4/2020
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Rozměr 120x185 mm
Počet stran 272
Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 299 Kč
Akční cena 209 Kč
Ušetříte 90 Kč (30.1%)

Popis:

Literární fantazie založená na skutečném připadu vraždy, která svého času otřásla celým Švédskem. Hlavní hrdinka sleduje „shora“, jak po ní rodiče pátrají, dokud se její identita neprokáže. Vidí, jaké životy vedou její děti. Vidí vše do té doby, dokud někdo na zemi nevyřkne její jméno naposledy. Velké existenciální drama o zranitelnosti, osamělosti a mateřské lásce.

Hlavní hrdinka je zavražděna, její tělo rozkouskováno a v kufrech pohozeno po Stockholmu. Hlava chybí. Oběť sleduje „shora“, jak po ní rodiče pátrají, dokud se její identita neprokáže. Vidí, jaké životy vedou její děti. Vidí vše do té doby, dokud někdo na zemi nevyřkne její jméno naposledy. Velké existenciální drama o absolutní zranitelnosti, odloučení a mateřské lásce. O tom, co zůstane, když vše ostatní je pryč. O nečekané lásce, něžnosti a světle v naprosté tmě.

Antarktida lásky je literární fantazie, která se zakládá na reálném případu vraždy prostitutky Catrine da Costa. Krutost a zároveň nejasnosti, které případ doprovázely, otřásly švédskou veřejností. O vrahovi vznikla řada teorií a někdy bývá nazýván švédským Jackem Rozparovačem. Případ se stal inspirací pro řadu literárních děl či filmových dokumentů, má se za to, že motivoval Stiega Larssona k napsání trilogie Millenium.
Ze švédštiny přeložila Romana Švachová.
SARA STRIDSBERGOVÁ (1978) je jedna z nejvýraznějších švédských spisovatelek a dramatiček současnosti. Její styl je jedinečnou kombinací čtivosti, vysoké stylistické úrovně a napětí pramenícího z tenké hranice mezi krásou a ošklivostí, křehkostí a brutalitou, touhou a zoufalstvím, životem a smrtí. Vydala dosud pět románů a řadu dramat, z nichž některá byla přeložena i do češtiny. Je držitelkou prestižních literárních ocenění včetně Prix Femina (2017), Ceny Selmy Lagerlöfové (2016) nebo Ceny Severské rady (2007). Žije ve Stockholmu.

Tip
Zásnubní prsten
Zásnubní prsten
Akční cena: 139
Ušetříte: 200 Kč (59%)
Běžná cena s DPH: 339 Kč
 
Záhada zmizelého šlechtice
Záhada zmizelého šlechtice
Akční cena: 119
Ušetříte: 230 Kč (65.9%)
Běžná cena s DPH: 349 Kč
 
Víš, že nemusíš?
Víš, že nemusíš?
Akční cena: 119
Ušetříte: 220 Kč (64.9%)
Běžná cena s DPH: 339 Kč
 
Trestající smrt
Trestající smrt
Akční cena: 99
Ušetříte: 190 Kč (65.7%)
Běžná cena s DPH: 289 Kč
Košík je prázdný